Dr. Hangody László ösztöndíj

Home / Ösztöndíj programok / Pályázati felhívások / Dr. Hangody László ösztöndíj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Dr. Hangody László Tanulmányi ösztöndíj elnyerésére.
A díjat Dr. Hangody László ajánlotta fel 1000 euró értékben, melyet letétbe helyezett a Bethlen Gábor Alapítvány számláján. Prof. Dr. Hangody László egyetemi tanár, az MTA doktora, Semmelweis Egyetem, Traumatológiai Tanszék – tanszékvezető, Péterfy Sándor Kórház, Baleseti Központ – szakmai igazgató, Uzsoki Kórház, Ortopéd-traumatológiai Osztály – osztályvezető főorvos.

Célja serkenteni a természettudományok iránti érdeklődést a diákok körében. A díj kiosztásra kerül évente egyszeri alkalommal a ballagási ünnepségen. Az ösztöndíj alapból egy ösztöndíj kerül kiosztásra ballagáskor 250 euró értékben 2016-ban első alkalommal, majd 2017, 2018, 2019-ben.
Pályázók köre: A díjra pályázatot nyújthatnak be 12-es diákok az elméleti szakirány reál osztályaiból.
A pályázat elbírálásának szempontjai:
• A díjat annak a 12-es diáknak ítéljük oda, aki a középiskola négy éve alatt a legjobb átlagot érte el a következő tantárgyakból: magyar nyelv és irodalom, matematika, biológia, fizika és kémia. Azonos általános esetén a döntő az érettségin elért eredmény lesz.
A pályázatok leadásának határideje:
• 2018. május 15.

Nagyenyed, 2018.február 5.

Szőcs Ildikó
Elnök, igazgató
Turzai Ildikó
Ösztöndíjbizottság elnöke
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány