Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj

Home / Ösztöndíj programok / Pályázati felhívások / Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj elnyerésére.
Az ösztöndíj értéke diákonként 1800 Euro – három egyetemi/főiskolai évre elosztva – (600 Euro/év). A díj minden évben a ballagáskor kerül kiosztásra egy végzős diák részére.
A díjat Stefanovszky András Budapesten élő üzletember és vállalatvezető alapította. Stefanovszky András középfokú tanulmányait a magyar emigrációban, a Burg Kastl Magyar Gimnáziumban (Németország) végezte. Egyetemi diplomáját üzem- és közgazdaságtanból a European Business School-ban (Frankfurt, Párizs, London) szerezte meg. A Procter & Gamble Company (USA) közép – európai vezérigazgatója volt.
Célja: tehetséges, anyagilag rászoruló diákok magyar tanítási nyelvű felsőoktatási intézményben/szakon végzendő tanulmányainak elősegítése.
A pályázat elbírálásának szempontjai:
Az ösztöndíj elnyerője anyagilag rászoruló, tehetséges végzős diák, aki a 11. és 12. osztályokat kimagasló eredménnyel végezte. Követelmény a kitűnő eredmény magyar nyelv és irodalomból, történelemből. Előnyt élveznek a pedagógiai szakirányban végzők, vagy akik a néptánc vagy cserkészet szakkörökben jelentős munkát végeztek.

A pályázatok leadásának határideje: 2018. május 15.

Nagyenyed, 2018.február 5.

Szőcs Ildikó
Elnök, igazgató
Turzai Ildikó
Ösztöndíjbizottság elnöke
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány