2020-as évfolyam

Home / 2020-as évfolyam

1.Gudor Noémi

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy líceumi éveim alatt bentlakó diák is voltam, így az iskola már a második otthon volt számomra.  A Keresztszülőprogram keretén belül nem csak egy olyan ösztöndíjban részesülhettem, ami sokat segítette a családomat, hanem e lehetőség által olyan barátságok és emlékek születtek az évek során, amelyek teljesen beágyazták magukat a szívembe. Szerettem a bentlakást, az embereket, akik körülvettek és biztonságot nyújtottak. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy olyan közösségben és egy olyan bentlakásban lakhattam, ahol a jó körülmények mellett mindig teljesítették kéréseinket, vágyainkat.Ezek az évek voltak a legszebbek számomra. A Bethlen Gábor Kollégium felnevelt, támogatott és vigyázott rám éveken keresztül, akár egy szülő. Az iskola és annak szellemisége a részemmé/részünké vált. Köszönöm tanáraimnak, iskolámnak a végtelen segítséget, szeretet és törődést, amivel körülöleltek éveken keresztül. Köszönöm, hogy ez az iskola azzá formált, aki ma lehetek és büszkén vallom, bármerre is járok, hogy a Bethlen Gábor Kollégium véndiákja vagyok.

 

 

 

 

 

2.Leopold Beáta

Kedves BGK!

Négy éven át tanulhattam a Bethlen Gábor Kollégium pedagógiai osztályában, és négy csodálatos évet tölthettem el a BGK bentlakásában. Úgy gondolom, az itt szerzett élmények, tapasztalatok személyiségfejlődésem fontos mérföldkövei, és az egész életemet végig kísérik majd. A Keresztszülő-program keretein belül négy évig támogatásban részesültem, mely nagy könnyebbség volt a hétköznapokban. Elkezdeni az életet az otthontól távol rémisztő lehet, és nagy eséllyel érezheti úgy az ember, hogy mostmár egyedül kell megállnia a saját lábán még akkor is, ha a távolból a szülei lelkesen támogatják őt. A BGK-s évek során sosem tört rám ez az érzés. Természetesen a szüleim mindvégig mellettem álltak és  segítettek, ugyanakkor az iskolamtól is egy olyan szintű támogatást kaptam, hogy eszembe se jutott, egyedül kellene megoldanom a hétköznapi nehézségeket. Úgy éreztem két családom van, mely miatt mai napig hálás vagyok.

 

 

 

 

 

 

3.Pálfi Eunika Melinda

 

Líceumi éveim alatt a Bethlen Gábor Kollégium bentlakása nyújtott otthont. Az évek során a Keresztszülő- programon belül havonta ösztöndíjat kaptam. Számomra sokat jelentett ez a támogatás: egy részt nagyban motivált, hogy minél jobb eredményeket érjek el, másrészt jóleső érzés volt, hogy segítve voltam annak érdekében, hogy fejleszem magam és a jövőm. A szüleimnek anyagilag nagy segítséget nyújtott ez, hiszen a későbbiekben a megspórolt pénz összeget a tovább tanulásomba tudták fektetni.

Lehetőségem volt számtalan iskolán kívüli tevékenységen részt venni. Többek között csatlakoztam a Collegium Gabrielense reneszánsz tánc csoporthoz és az iskolánk női kézilabda csapatában is jeleskedtem. Amellett, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, új barátokat szereztem és a képességeimet fejlesztettem, jutalomban részesültem (Deák-Fogarasi Elek-díjban és a Collegium Gabrielense jutalomdíjban). Ezt a segítségét próbáltam a leginkább a hasznomra fordítani ami sikerült is, ugyanis ebből az összegből fedeztem az egyetemi beiratkozásom.

Semmi túlzás nélkül mondhatom, hogy azok az élmények, tapasztalatok amelyeket a kollégium bentlakásában éltem át felejthetetlenek maradtak. A bentlakás megtanított az elégedettségre, megtanított az önuralomra, megtanított boldogulni minden körülmény között és megtanította mi a nagybetűs élet! Egy igazi szerető otthonnak tudtam érezni, ahová mindig vissza vágytam.

 

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány