Projekt beszámoló – egyedi kérelem 2021

Home / Projekt beszámoló – egyedi kérelem 2021
~A tornakert korszerűsítése tovább folytatódik~

Bár a mostanáig elvégzett munkálatok is új ruhába öltözettétek a tornakertet, ahogyan a fényképeken is látszik a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatása által lehetőségünk nyílt arra, hogy a pályák jobb minőségű burkolattal legyenek ellátva. Ez azt jelenti, hogy a focipálya gyepszőnyegesítésre kerül, a multifunkcionális sportpálya pedig gumírozott burkolattal kerül ellátásra.

A focipálya jelenleg öntözőrendszerrel lett ellátva, hosszútávon azonban a gyepszőnyeg tartósabb és jobb minőségű lesz.

A multifunkcionális pálya az atlétika pályához hasonló gumírozott réteggel lesz ellátva. Ez sokkal biztonságosabb lesz a gyerekekre nézve. A pályára labdajátékokra alkalmas gumírozott réteg kerül, mely egy  alaprétegre öntött több színből álló elkészített őröltgumi burkolatot jelent. A tervek szerint 3 pálya kerül ráfestésre kézilabda, kosárlabda és tenisz pálya. Jelenleg a pálya betonalapja van elkészülve, erre kerül egy betonfelület kezelés, gumialap gépesített felragasztása és elterítése, majd a színes réteg sávonkénti gépesített lerakása, végül a 3 pálya vonalazása.

Az említett munkálatok megvalósításához, tekintve a pályák területének nagyságát nem kevés anyagi forrás volt szükséges.

A Magyar Kormány nyújtotta támogatásnak köszönhetően a felsorolt terveket idén sikerül megvalósítanunk, ugyanis a Bethlen Gábor Alapítvány 31.733.240 Forint értékű támogatásban részesült, melyet a multifunkcionális pálya kialakításának és a focipálya korszerűsítésének megvalósítására használhat fel.

Jelen projekt elősegíti erdélyi magyar közösségünk fennmaradását, gyarapodását és támogatja magyarságunk megőrzésére irányuló törekvéseinket hiszen korszerű, jól felszerelt környezetben próbáljuk vonzani a diákokat, akik távoli otthonuk elhagyva, szívesen vállalják azt, hogy a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium tanulói legyenek. Alapítványunk fő célja az anyanyelvi oktatás biztosítása minél több diák számára, hiszen magyar identitásunk megőrzésének az alapja a magyar oktatás.

A támogatás előmozdítja az együttműködést egymás között, példát mutat arra, hogy egymást támogatva jobban boldogulhatunk szülőföldünkön, illetve előmozdítja az együttműködést, a jó kapcsolatok kialakítását Magyarországgal is.

A tavasz közeledtével a munkálatok javában zajlanak. A focipályát már gyepszőnyeg borítja:

 

Köszönjük az együttműködést! Köszönjük a támogatást!

 

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány