Projekt beszámoló – egyedi kérelem 2021

Home / Projekt beszámoló – egyedi kérelem 2021
~A tornakert korszerűsítése tovább folytatódik~

Bár a mostanáig elvégzett munkálatok is új ruhába öltözettétek a tornakertet, ahogyan a fényképeken is látszik a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatása által lehetőségünk nyílt arra, hogy a pályák jobb minőségű burkolattal legyenek ellátva. Ez azt jelenti, hogy a focipálya gyepszőnyegesítésre került, a multifunkcionális sportpálya pedig gumírozott burkolattal lett ellátva.

A focipálya öntözőrendszerrel volt ellátva, hosszútávon azonban a gyepszőnyeg tartósabb és jobb minőségű.

A multifunkcionális pálya az atlétika pályához hasonló gumírozott réteggel lett ellátva. Ez sokkal biztonságosabb  a gyerekekre nézve. A pályára labdajátékokra alkalmas gumírozott réteg került, mely egy  alaprétegre öntött több színből álló elkészített őröltgumi burkolatot jelent. A tervek szerint 3 pálya került ráfestésre kézilabda, kosárlabda és tenisz pálya. A pálya betonalapja volt elkészülve, erre került rá egy betonfelület kezelés,  majd a gumialap gépesített felragasztása és elterítése, a színes réteg sávonkénti gépesített lerakása, végül a 3 pálya vonalazása.

Az említett munkálatok megvalósításához, tekintve a pályák területének nagyságát nem kevés anyagi forrás volt szükséges.

A Magyar Kormány nyújtotta támogatásnak köszönhetően a felsorolt terveket idén sikerül megvalósítanunk, ugyanis a Bethlen Gábor Alapítvány 31.733.240 Forint értékű támogatásban részesült, melyet a multifunkcionális pálya kialakításának és a focipálya korszerűsítésének megvalósítására használhattunk fel.

Jelen projekt elősegíti erdélyi magyar közösségünk fennmaradását, gyarapodását és támogatja magyarságunk megőrzésére irányuló törekvéseinket hiszen korszerű, jól felszerelt környezetben próbáljuk vonzani a diákokat, akik távoli otthonuk elhagyva, szívesen vállalják azt, hogy a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium tanulói legyenek. Alapítványunk fő célja az anyanyelvi oktatás biztosítása minél több diák számára, hiszen magyar identitásunk megőrzésének az alapja a magyar oktatás.

A támogatás előmozdítja az együttműködést egymás között, példát mutat arra, hogy egymást támogatva jobban boldogulhatunk szülőföldünkön, illetve előmozdítja az együttműködést, a jó kapcsolatok kialakítását Magyarországgal is.

A tavasz közeledtével a munkálatok javában zajlottak. A focipályát már gyepszőnyeg borítja:

Ezt követően sor került a multifunkcionális pálya burkolatának elkészítésére is. A munka a terveknek megfelelően haladt, elsőként a betonfelület kezelésére került sor. Ezt követte a gumialap gépesített felragasztása és elterítése, majd sor került a színes réteg sávonkénti gépesített lerakására. Az utolsó lépés pedig a labdajátékokra alkalmas pályák vonalazása volt.

Az Erdélyi és Partiumi Református Kollégiumok közös tanévnyitó ünnepségének keretében sor került a Tornakert ünnepélyes átadására is. Ezen a különleges eseményen Potápi Árpád János államtitkár, Ft.Kolumban Vilmos József püspök-helyettes, Brendus Réka főosztályvezető, Oana Badea polgármester, Lőrincz Helga alpolgármester,Bárócz Lehel projektfelelős református kollégiumok képviselői,egyházi és világi elöljárók is megtiszteltek jelenlétükkel.
A Bethlen Gábor Kollégium diákjai köszönetképpen retro tornavizsgával kedveskedtek a résztvevőknek.
Köszönjük a beruházást a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának!
.
.
.
.
.
.
.

 

 

.

Köszönjük a lehetőséget! Köszönjük a támogatást!

 

 

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány