A “Fordított Patkó” színjátszócsoport támogatása a Nemzeti Tehetség Program keretén belül 2022

Home / A “Fordított Patkó” színjátszócsoport támogatása a Nemzeti Tehetség Program keretén belül 2022

#nemzetitehetségprogram #mindentehetségszámít

A “Fordított Patkó”  diákszínjátszókör a 2022/2023-as tanévben is folytathatja munkáját, dolgozhat a kitűzött céljain, mivel ismét művészeti tehetséggondozó program támogatást sikerült elnyernünk.Az  „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása című pályázati program keretében részesültünk támogatásban.

A Bethlen Gábor Alapítványnak megítélt támogatási összeg 2 483 000 Forint, mely összeget az alapítvány által működtetett színjátszócsoport programjainak megszervezésére használhatjunk fel. Ezúton is, szeretnénk megköszönni a támogatást, melyet a tehetségek kibontakozására fordíthatunk!

A szakmai program tartalma újabb színdarabok betanulására épül, szakképzett rendező közreműködése által.  A támogatás által a megvalósítandó szakmai céljaink közé tartozik, olyan nevelési program biztosítása a diákok számára, mely során a használt módszerek által  jó összpontosításra, önbizalomra tehetnek szert. Mindezek mellett, az igazán elérni kívánt cél maga a létrejövő előadás.

A tevékenységek irányítói:

Fodor Katalin – csoportvezető, alapító

Imecs-Magdó Levente – rendező

A program megvalósítása a teljes tanév során zajlik, az elért kisebb-nagyobb eredményeket nyomon követhetik oldalunkon:

I. Megvalósított tevékenység: Részvétel a Bessenyei István Országos Diákszínjátszó Fesztiválon

2022. november  12-én a Fordított Patkó színjátszókör a Bessenyei István Országos Diákszínnjátszó Fesztiválon vett részt, ahol bemutatták I.L. Caragiale: Az elveszett levél című műnek az általuk feldolgozott színpadi változatát.  Az országos verseny helyszíne Szatmárnémeti volt, a diákok utaztatását jelen támogatásból finanszíroztuk.

Szereplésük nagyon sikeres volt, hiszen több díjjal tértek haza: A Fordított Patkó a Harag György Társulat különdíját nyerte, Szőcs Noémi a kiváló alakításért különdíjban részesült, Boros László Róbert pedig a legjobb férfi főszereplő díját szerezte meg.

Köszönet Fodor Katalin tanárnőnek és Imecs Magdó Leventének a diákokkal való nagyszerű foglalkozásért.

#nemzetitehetségprogram #mindentehetségszámít

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány