Működési igazolás

Home / Alapítványunk / Alapító okirat / Működési igazolás
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Fordítás román nyelvről

NAGYENYEDI BÍRÓSÁG

Cím: Nagyenyed, Morii utca 7A, Fehér megye

E-mail: judecatoria.aiud@just.ro

Személyi adatokat feldolgozó száma 2857

Tel/Fax: 0258-863 153, 0258-860 677

IGAZOLVÁNY

Jelen bizonylat által igazoljuk, hogy a Fehér megyei Törvényszék egyesületekre és alapítványokra vonatkozó regiszterében a 14/2000 pozíció alatt bejegyeztetett a BETHLEN GÁBOR ALAPÍTVÁNY, melynek székhelye Nagyenyed, Bethlen Gábor utca 1, Fehér megye.  A bejegyzés a Fehér megyei Törvényszék 245/2000 számú végzés alapján történt a 2639/1999-es számú ügyiratra vonatkozóan.

A Fehér megyei Törvényszék egyesületekre és alapítványokra vonatkozó regiszterében szereplő bejegyzéseknek megfelelően az alapítvány Vezetőtanácsa névlegesen a következő: Szocs Ildiko – elnök, Simon Ioan – alelnök, Demeny Paraschiva – titkár, Palfi Iuliu – pénztáros, Erdohati Katalin Gabriela – tag, Jozsa Nicolae – tag.

A 4/2007.04.06. számú végzés, melyet kibocsátott a Nagyenyedi Bíróság a 1127/175/2007 számú ügyirat alapján, a 6/2007.03.22 számú Gherman Valeria magánügyvédi kabinet által tanúsítva, módosult a statutum a következő tevékenységi körére vonatkozó kiegészítéssel: „az ifjúság számára és az ifjúságnak szervezett tevékenységek”.

Továbbá a 264/216 számú végzés, melyet kibocsátott a Nagyenyedi Bíróság a 2638/175/2016 számú ügyirat alapján, elfogadásra került a Bethlen Gábor Alapítvány folyamodványa, melynek tárgya a jogi személyek alapító iratainak módosítása, és melyet az alapítvány Vezetőtanácsának 1/2016.07.18. számú határozata, valamint az Alapító tagok 1/2016.07.18. számú határozata alapján nyújtott be, és melyek alapján a következő módosításokat eszközölték: aktualizálták az alapítótagokra vonatkozó azonosító adatokat; kiegészítették az Alapítvány célkitűzéseit a következőkkel: a magyar nyelvű oktatás támogatása; az oktatási folyamat zavartalan működéséhez szükséges feltételek megteremtése és támogatása, beleértve: tantermek, könyvtár, étkezde, bentlakás, tornacsarnok, sportpályák; baráti kapcsolatok ápolása más nemzetiségek és népek között; interetnikus és interkulturális rendezvények szervezése; multikulturális hagyományőrző rendezvények szervezése egymás hagyományainak megismerése céljából; kapcsolatok létrehozása és ápolása más alapítványokkal, egyesületekkel, jogi és fizikai személyekkel, hazai és határon túli intézményekkel. Határoztak arról, hogy a Vezetőtanács elnevezést cseréljék át Igazgatótanácsra, a 26/2000 számú Kormányrendeletnek megfelelően. Határoztak arról, hogy a Igazgatótanács 8 tagú legyen, egy elnök, egy alelnök, egy titkár, egy pénztáros és négy tag. Határoztak arról, hogy az Alapítvány ellenőrző szerve a cenzor. Módosították, kiegészítették és összhangba helyezték a statutum előírásait a 26/2000 számú egyesületekre és alapítványokra vonatkozó Kormányrendelet rendelkezéseivel.

Továbbá kijelölték az Igazgatótanács összetételét, a következőképpen:

  • Elnök: SZOCS Ildico;
  • Alelnök: SIMON Ioan;
  • Titkár: SZILAGYI Aurora;
  • Pénztáros: GABOR Elena Ela;
  • Tag: JOZSA Nicolae;
  • Tag: KRIZBAI Eugen;
  • Tag: DVORACSEK Augustin;
  • Tag: TURZAI Melania.

Kijelölték az Alapítvány cenzorát SZABO Elisabeta személyében.

Módosították, kiegészítették és egyeztették a statutum előírásait a 26/2000 számú egyesületekre és alapítványokra vonatkozó Kormányrendelet rendelkezéseivel.

Megjegyezzük, hogy jelen igazolás kibocsátása pillanatában az Alapítvány nem volt törölve az alapítványok és egyesületek regiszteréből, és nem áll feloszlatás vagy felszámolás alatt.

Jelen igazolványt 2020.01.08-én Veres Edith részére alapítványi képviselő részére állították ki.

 

                                                                                                ÍRNOK, COSTAN CAMELIA

Aláírás, pecsét

Szerkesztve 2 pld.

2020.01.08.

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány