Dr. Hangody László ösztöndíj

Home / Ösztöndíj programok / Pályázati felhívások / Dr. Hangody László ösztöndíj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Dr. Hangody László tanulmányi ösztöndíj elnyerésére. A díjat Dr. Hangody László ajánlotta fel 1000 euró értékben, melyet letétbe helyezett a Bethlen Gábor Alapítvány számláján. Prof. Dr. Hangody László egyetemi tanár, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem, Traumatológiai Tanszék – tanszékvezető, Péterfy Sándor Kórház, Baleseti Központ – szakmai igazgató, Uzsoki Kórház, Ortopéd-traumatológiai Osztály – osztályvezető főorvos. Célja serkenteni a természettudományok iránti érdeklődést a diákok körében. A díj évente egyszeri alkalommal kerül kiosztásra a ballagási ünnepségen.

Az ösztöndíjalapból 1 darab 250 euró értékű ösztöndíj került kiosztásra ballagáskor, 2016-ban első alkalommal, majd 2017, 2018, 2019-ben. Az ösztöndíj további 5 évben kerül kiosztásra, 2020-szal folytatódóan, majd 2021, 2022, 2023 és 2024-ben, szintén egy diák számára, ballagáskor, 200 euró értékben.

Pályázók köre: A díjra pályázatot nyújthatnak be 12-es diákok az elméleti szakirány reál osztályából.

A pályázat elbírálásának szempontjai:          

A díjat annak a 12-es diáknak ítéljük oda, aki a középiskola négy éve alatt a legjobb átlagot érte el a következő tantárgyakból: magyar nyelv és irodalom, román nyelv és irodalom, matematika, biológia, fizika és kémia.

A pályázatok leadásának határideje: 2022. május 15.

A pályázatokat a honlapról letölthető, elekronikus módon kitöltött űrlapon lehet beküldeni a bgkanagyenyed@gmail.com e-mail címre, mellékelve a pontozást igazoló dokumentumok fénymásolatát (ellenőrző fénymásolata) vagy személyesen is leadható az alapítványi irodában.

Űrlap letöltése

Prof. Dr. Hangody László CV-jének megtekintése

 

Szőcs Ildikó                                                                  Fodor Katalin

Elnök, igazgató                                                    Ösztöndíjbizottság elnöke

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány