Sepsi Noémi Zsuzsanna díj

Home / Ösztöndíj programok / Pályázati felhívások / Sepsi Noémi Zsuzsanna díj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Sepsi Noémi Zsuzsanna díj elnyerésére. A díjat néhai Sepsi Noémi Zsuzsanna kollégiumi véndiák szülei Sepsi Lajos és Sepsi Márta  ajánlották fel 1000 lej értékben, melynek biztosítására alapítványt hoztak létre. Sepsi Noémi Zsuzsanna élete tragikus hirtelenséggel ért véget. Érettségi után jogi pályára készült. A felajánlott díj célja Sepsi Noémi Zsuzsanna emlékének ápolása, valamint a magyar nyelv és irodalom iránti érdeklődés felkeltése, szorgalmazása a kollégiumi diákság körében. A díj évente egyszeri alkalommal kerül kiosztásra a ballagási ünnepségen, első ízben a 2017-es ballagás alkalmával.

Pályázók köre: A díjra pályázatot nyújthatnak be 12-es diákok, akik tanulmányaik során a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen a legjobb eredményt érték el.

A pályázat elbírálásának szempontjai: 

  • A díjat annak a 12-es diáknak ítéljük oda, aki a középiskola négy éve alatt a legjobb átlagot érte el magyar nyelv és irodalomból, valamint a a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos szakaszán kitüntetésben részesült. (összesítve a középiskolai évek során szerzett díjakat)

A pályázatok leadásának határideje:

  • május 20.

Nagyenyed, 2019. február 1.

Szőcs Ildikó
Elnök, igazgató
Turzai Ildikó
Ösztöndíjbizottság elnöke
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány