Prémium ösztöndíj program

Home / Ösztöndíj programok / Prémium ösztöndíj program

„Prémium Ösztöndíj Program” Erdélyben

a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium (BGK) Alapítványa szervezésében

2020-21-es tanévben az alábbi módosítással működik

A Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Alapítványa meghirdeti a 2020-2021-es tanév II. félévére az Aracs – Trischler ösztöndíjat, melyet a Budapesten élő Aracs János és Aracs Jánosné Trischler Zsuzsanna adományozott. A házaspár ezzel az ösztöndíjjal az erdélyi magyar oktatást szándékozik támogatni és egyben emléket állítani családjuk történelmi küzdelmeinek.

A Prémium Ösztöndíj a 2020-2021-es tanév I. félévében a globális járványhelyzet miatt nem kerül kiosztásra, mivel a Bethlen Gábor Kollégium bentlakása bezárt.

A Prémium Ösztöndíj Programunk keretében a 2020-21-es tanévben két kiemelkedően tehetséges és szorgalmas IX. osztályos bentlakó diák taníttatását biztosítjuk prémium ösztöndíjjal egy iskolaéven keresztül, mely teljes ellátást és 50 000 Ft. taneszköztámogatást jelent félévente.

A támogatás a következő területekre terjed ki:

  • taneszközök biztosítása a támogatott számára;
  • abban az esetben, ha a támogatott diák a bentlakásban tölti a hétvégét, az ekkori étkezési költségei is biztosítva vannak;
  • különböző vetélkedőkre, versenyekre való felkészülés elősegítése a Bethlen Gábor Alapítvány által (például szakkönyvek beszerzése);

Célcsoportunk: olyan diákok jelentkezését várjuk, akik minimum 9,80-as általánossal zárták a 2020-2021-es tanév I. félévét és a Bethlen Gábor Kollégium bentlakásában laknak érettségiig.

A következő tanév első félévében a diák ismét jutalomban részesül, ha megőrzi vagy növeli 9,80-as átlagát. Ez hasonlóképpen történik második félévben is.

A jelenlegi félévet illetően, figyelembe véve a járványhelyzet miatti állapotot és az online térben működő oktatást a IX. osztályos diákok számára, az 50.000 Forint értékű támogatás kerül kiosztásra, illetve amint lehetőség lesz a fizikai jelenlétben történő oktatásra, és a diákok visszaköltözhetnek a bentlakásba, a teljes ellátásban is részesülni fog a prémium ösztöndíjat elnyerő két diák.

Érdeklődni és jelentkezni a bgkanagyenyed@gmail.com e-mail címen lehet.  A jelentkezések a következő határidőig várjuk: 2021 március 15.

Űrlap letöltése

 

Anyagilag támogatom a  Prémium Ösztöndíj Programot MOST

 

Szőcs Ildikó Dr. Szőcs Gyula Kálmán
a Nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumi Alapítvány
elnöke, BGK igazgatója magyarországi képviselője, programkoordinátor
Strada Bethlen Gabor 1.
Aiud, 515200, Romania
Mobil: +40 731026814
Tel.iroda: +40 258 861947
E-mail: info@bethlengabor.eu
szocsildiko@bethlengabor.ro
1134. Budapest, Botond u.14. I. e. 7.
Mobil: +36 209660444
Tel.iroda: +36 13404873
E-mail: info@bethlengabor.eu
szocsgyuladr@upcmail.hu
Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány