Ösztöndíjpályázati lehetőség 2022

Home / Ösztöndíjpályázati lehetőség 2022

KERESZTSZÜLŐ PROGRAM

ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATI KIÍRÁS ÉS SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK

 

A 2022/2023-as tanévben a Keresztszülő Program keretében a Bethlen Gábor Alapítvány 77 ösztöndíjat biztosít a bentlakó diákok számára a következő kategóriák szerint:

 • 17 teljes ösztöndíj (étkezés) –  azon diákok számára akiknek keresztszülei továbbra is vállalják a támogatás biztosítását
 • 3 teljes ösztöndíj (étkezés) – az Ösztöndíj bizottság által javasolt, az alapítvány kuratóriuma által jóváhagyott diákoknak
 • 3 fél ösztöndíjat (részleges étkezés) – a Juhász Mária ösztöndíjasok számára
 • 54 db. havi 100 RON értékű ösztöndíj (szállás) – az Ösztöndíj bizottság által javasolt, az alapítvány kuratóriuma által jóváhagyott diákoknak

 

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíj bizottsága javaslatára dönt  a Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriuma az említett ösztöndíjak odaítéléséről, a benyújtott ösztöndíjpályázatok alapján, figyelembe véve a pályázók szociális hátterét, illetve a tanulmányi eredményeket.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok a következők:

 1. A szülők/eltartók munkáltatója által kiállított lepecsételt és a munkáltató által aláírt hivatalos igazolás, amelyen a szülő/eltartó 3 hónapi (júniusi, júliusi és augusztusi) nettó jövedelme lesz feltüntetve, mindegyik hónapra lebontva.
 2. Abban az esetben, ha a szülő/eltartó saját vállalkozást, céget vezet, szintén igazolás szükséges arról, hogy az elmúlt 3 hónapban (június, július és augusztus) mekkora jövedelme származott a vállalkozásból.
 3. Abban az esetben ha a szülő/eltartó munkanélküli, szükséges erről egy hivatalos igazolást benyújtani(”adeverință/cupon de șomaj”).
 4. Ha a szülő/eltartó nyugdíjas, erről is szükséges egy hivatalos dokumentum benyújtása(„cupon de pensie”).
 5. Elhunyt szülők/eltartók esetén szükséges a halotti bizonyítvány fénymásolatának a benyújtása.
 6. A pályázó saját nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy részesül-e az iskola által biztosított állami ösztöndíjak valamelyikében (bursă rurală, bursă profesională,bani de liceu, bursă de merit).
 7. Igazolás az elmúlt tanév tanulmányi átlagáról/ellenőrzőkönyv másolata.

! Kilencedikesek esetén: igazolás a felvételin elért tanulmányi eredményről – az Alapítvány kérésére ezt a dokumentumot a Bethlen Gábor Kollégium állítja ki.

 1. Kitöltött pályázati űrlap, amely letölthető a Bethlen Gábor Alapítvány honlapjáról is az alábbiakban, illetve az osztályfőnököktől is megkapható.

Ösztöndíjpályázati űrlap letöltése

A dokumentumok leadásának helye, ideje: a Bethlen Gábor Alapítvány irodája, 2022. szeptember 19.

Mindenkinek sikeres pályázást, jó tanulást kívánunk

 

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány