Projekt beszámoló – Nemzeti Újrakezdés I. 2022

Home / Projekt beszámoló – Nemzeti Újrakezdés I. 2022

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghírdetett “Nemzeti Újrakezdés Program I.” pályázati lehetőség során a Nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány is támogatásban részesült  a 2022-es évben is.

 

A program keretében az oktatási célú tevékenységeink támogatására pályáztunk, ezen belül pedig a szervezetünk működtetési célú kiadásaira.

Az alapítvány által elnyert támogatást a tervezett feltételeket betartva használtuk fel. Következésképpen a támogatást az alapítvány, az az Bethlen Gábor Kollégium háttérintézménye működési költségeire fordítottuk, pontosabban az alkalmazott irodavezető bruttó díjazására és a szolgáltatási szerződéses jogviszonyban levő könyvelő díjazására, ezzel is csökkentve az alapítvány kiadási terheit, ami nagy jelentőséggel bír fenntarthatóság szempontjából.

A támogatásnak köszönhetően szikerült megtéríteni közel 3 havi bruttó bér kifizetését és közel két havi könyvelői díj kifizetését.

Az állandónak minősülő kiadások csökkentése által, nagyobb összeget fordíthatunk a kollégium javára az éppen szükséges formában.

Összegzésként elmondható, annak érdekében, hogy a Bethlen Gábor Alapítvány  nagy szerepet vállalhasson a nagy múltú kollégium felújítási és karbantartási munkálatainak anyagi támogatásában és további támogatási tevékenységeinek hatékony végzéséhez, elengedhetetlen, hogy az alapítvány, mint önfenntartó háttérintézmény stabil alapokon álljon, ezért is volt fontos a támogatást működési költségekre fordítani.

A Bethlen Gábor Alapítvány irodája és tankonyhája

Ezúton is, szeretnénk a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megköszönni, hogy továbbra is segíti a szülőföldünkön való boldogulásunkat, hiszen a sokoldalú kapcsolatok ápolása és fejlesztése hozzájárul magyar azonosságtudatunk erősítéséhez.

 

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

 

 

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány