Projekt beszámoló – Vallási könnyűzene támogatás 2021

Home / Projekt beszámoló – Vallási könnyűzene támogatás 2021

2021-ben a Bethlen Gábor Alapítvány által benyújtott pályázat, a vallási alkotó közösségek, zenei együttesek támogatására pozítiv elbírálásra került.

Alapítványunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hírdetett pályázati lehetőség által 2 100 000 Forintban részesült.

A program célja a vallásos könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése, társadalmi ismertetése, a hit erősítése.

A pályázati támogatás által szeretnénk a hagyománnyal rendelkező ifjúsági zenekar tevékenységét  újra fellendíteni, magasabb szintre emelni, ennek pedig elengedhetetlen része a hangszerek biztosítása.

Ennek elérése céljából a pályázati támogatást a szükséges hangszerek beszerzésére fordítottuk, többet között beszerzésre került: furulya, szintetizátor, dob, gitár, kajón, hangfalak, mikrofonok és tartozékaik.

 

 

A Hangszerek a Bethlen Gábor Alapítvány tulajdonában vannak, a hosszútávú jó minőség megőrzése érdekében, a megfelelő tárolás miatt minden hangszer huzattal került beszerzésre.

Szeretnénk egy jól felszerelt zenekart megalkotni, amelyik folyamatosan tud működni, és nem fog többet gondot okozni a hangszerhiány, vagy a kellékek hiánya.

Mivel már megvannak a megfontosabb hangszerek, melyek szükségesek az együttes számára, a cél az, hogy a kollégium diákjaiból alló zenekar fellépjen különböző eseményeken, iskolai istentiszteleteken vagy akár környékbeli egyházi rendezvényeken élő zenével dícsérjék az Úrat.

Számunkra fontos, hogy a diákok közösségi életet is éljenek, megtapasztalják azt, hogy milyen egy csapat tagjának lenni, megismerhetik az összetartozás szépségének érzését.

Az iskola zenekara nagyon jó lehetőséget teremt a diákoknak megtanulni különböző hangszereken játszani, de ami a legfontosabb, a zenélés, az ifjúsági dalok, zsoltári énekek feldolgozása által közelebb kerülhetnek Istenhez.

A zenekar felelőse, oktatója Szilágyi Róbert, informatika tanár és zenész, illetve a zenekar működtetéséhez a kollégium lelkésze, Demeter István Szabolcs és iskolánk szakképzett zenetanára, Szabó Zsombor is hozzájárul, átadva szakmai tudásukat a diákoknak.

Mindennek megvalósulását köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának!

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány