Pályázati felhívások

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány által szerzett, kezelt és nyújtott ösztöndíj lehetőségek, melyek elnyerésére pályázati úton kerülhet sor. 

A következő pályázati lehetőségeket nyújtjuk a 2022/23-as tanévben a diákok számára:

1. DR. FICZERE ANDREA ÖSZTÖNDÍJ

A díjat Dr. Ficzere Andrea orvos ajánlotta, melyet letétbe helyezett a Bethlen Gábor Alapítvány számláján. Dr. Ficzere Andrea az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke.  Egyetemi tanulmányait a Debreceni Orvostudományi Egyetemen folytatta. Orvosi szakvizsgát a neurológia és a reumatológia területén szerzett.  Ph.D. fokozatát is itt védte meg. Később a Budapesti Corvinus Egyetemen egészségügyi menedzsment szakon szerzett diplomát.

Az ösztöndíj célja: serkenteni a természettudományok, orvostudomány és gyógyszerészet iránti érdeklődést a diákok körében, valamint támogatni azokat, akik ezen a területen szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat. Bővebben

 

2. DR. HANGODY LÁSZLÓ ÖSZTÖNDÍJ

A díjat Dr. Hangody László ajánlotta, melyet letétbe helyezett a Bethlen Gábor Alapítvány számláján. Prof. Dr. Hangody László egyetemi tanár, az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem, Traumatológiai Tanszék – tanszékvezető, Péterfy Sándor Kórház, Baleseti Központ – szakmai igazgató, Uzsoki Kórház, Ortopéd-traumatológiai Osztály – osztályvezető főorvos. Célja serkenteni a természettudományok iránti érdeklődést a diákok körében.

A díjra pályázatot nyújthatnak be 12-es diákok az elméleti szakirány reál osztályából. Bővebben

 

3. SEPSI NOÉMI ZSUZSANNA DÍJ

A díjat néhai Sepsi Noémi Zsuzsanna kollégiumi véndiák szülei Sepsi Lajos és Sepsi Márta  ajánlották fel, melynek biztosítására alapítványt hoztak létre. A felajánlott díj célja Sepsi Noémi Zsuzsanna emlékének ápolása, valamint a magyar nyelv és irodalom iránti érdeklődés felkeltése, szorgalmazása a kollégiumi diákság körében.

A díjra pályázhatnak azok a 12-es diákok, akik tanulmányaik során a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyen a legjobb eredményt érték el. Bővebben

 

4. SIMON LÁSZLÓ ÖSZTÖNDÍJ

 A díjat ifj. Simon László alapította édesapja, néhai Simon László emlékére, aki a kollégium pedagógiatanára volt. A díj évente egyszeri alkalommal kerül kiosztásra a tanévzáró ünnepségen, illetve a ballagási ünnepségen.

A díjra pályázatot nyújthatnak be 9-12-es diákok az elméleti szakirány reál osztályaiból. Bővebben

 

5. BAJUSZ PÁL DíJ

A díj az 1974-ben végzett tanítóképzősök adományából jött létre. A díjat minden évben Bajusz Pál özvegye adja át, amennyiben a felkérést teljesítheti. Az ösztöndíj alapból, melyet az adományozók a Bethlen Gábor Alapítvány székhelyén helyeztek el.

Pályázók köre: Kiemelkedő művészi tevékenységet felmutató diákok. Előnyt élveznek a zenei tehetségek. A díjra a Bethlen Gábor Kollégium diákjai pályázhatnak. Bővebben

 

6. ÚT A MICHELIN CSILLAG FELÉ – SZAKÖSZTÖNDÍJ

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet az „Út a Michelin csillag felé” Szakösztöndíj elnyerésére. Célja serkenteni a tanult szakma iránti érdeklődést a diákok körében. A díj évente egyszeri alkalommal kerül kiosztásra a ballagási ünnepségen.

Pályázók köre: A díjra pályázatot nyújthatnak be a XI.C szakosztály végzős diákjai. Bővebben

 

7. MOLNÁR ÁRPÁD ÖSZTÖNDÍJ

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Molnár Árpád Tanulmányi ösztöndíj elnyerésére. A díjat a Holányi és a Sebestyén család alapította édesapjuk, néhai Molnár Árpád emlékére, aki a kollégium pedagógia tanára volt. Az ösztöndíj kiosztásra kerül évente egyszeri alkalommal a március 15-i ünnepségen. Az ösztöndíj alapból, melyet az adományozók a Bethlen Gábor Alapítvány számláján helyeztek letétbe, 4 ösztöndíj kerül kiosztásra.

A díjra pályázatot nyújthatnak be 9-12-es diákok a pedagógia szakirány osztályaiból. Minden évfolyamon egy-egy díjat osztunk ki. Bővebben

 

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.