2015-ös évfolyam

 1. Balázs Gréta-Orsolya

Balázs Gréta Orsolya vagyok.  2015 – ben végeztem a Bethlen Gábor Kollégiumban.

A Keresztszülő-programon belül ösztöndíjban részesülhettem. A kollégium reneszánsz táncegyüttesének és kórusának voltam tagja.

Köszönöm nagyon szépen a támogatást, nagyon nagy segítség volt úgy anyagi, mint tanulás szempontjából. Nagyon sok élményben részesülhettem.

Ezúton is szeretném kifejezni hálámat, mind tanáraimnak, nevelőimnek, azoknak, akik hozzájárultak a fejlődésemhez. Egy visszajelzést kaptam az élettől, hogy megérte tanulni és megérte aktívan részt venni a tevékenységeken és a kollégium társadalmi életében. Mindazt, amit a négy év alatt kaptam számomra nagy segítség volt és elértem a gyerekkori álmomat, azt hogy tanító és óvónő lehessek. A jutalomdíjak számomra nagy értékkel rendelkeznek és nem fogom elfelejteni ezt a nagy segítséget. Köszönöm nagyon szépen mindazt, amit értem tettek.

Kívánok a kollégium összes munkatársának egészséget, hogy tovább tudják adni azt a tudást amit Önöktől kaptam.

Isten áldása kísérje életüket!

                                                                                                                      Üdvözlettel, Gréta

 

 

2. Kolumbán Szende

Kolumbán Szende vagyok a Bethlen Gábor Kollégium bentlakó diákja voltam és 2015-ben végeztem.

Annak köszönhetően, hogy mind a négy évben támogatást kaptam a Keresztszülő-program keretén belül, lehetőségem volt egy nagyszerű bentlakásban lakni és egy nagyszerű, lehetőségekkel teli iskolában tanulni. Nagyon hálás vagyok és köszönettel tartozom, hogy ennek az ösztöndíjnak köszönhetően továbbtanulhattam és sikerült egy nagy terhet levenni a szüleim válláról, akik négy gyereket neveltek. Ez a program nagyon sokat jelent mindazok számára, akik szeretnének továbbtanulni, de az anyagi hátterük nem engedi meg nekik ezt a lehetőséget.

Nagyon nagy mérföldkő volt az életemben ez a négy év, mivel egy teljesen új városba kerültem a családomtól távol. A Bethlen Gábor Kollégium falain belül váltam lassan felnőtté, megtanultam felelősséget vállalni a tetteimért, pénzt beosztani, különböző problémákat megoldani a szüleim nélkül. A legfontosabb, amit megtanulhat valaki a bentlakásban az, hogy hogyan kell együtt élni több különböző emberrel egy szobában, egy épületben és hogyan kell alkalmazkodni egymáshoz. Én imádtam a bentlakásban lakni és rengeteg szép emlékem van, amit soha nem fogok elfelejteni. Emlékszem, amikor beköltöztem a bentlakásba 12-en laktunk egy szobába, persze akkor még a régi bentlakás volt és sokkal nagyobbak voltak a szobák. Soha nem volt olyan nap, hogy unatkoztunk volna, mindig történt valami izgalmas. Ebben a négy évben a bentlakás vált az otthonommá, a bentlakók lettek a testvéreim és a nevelők a szüleim.

 

3. Veres Réka

A kollégiumi évek véleményem szerint mindenki életében meghatározóak.

De, hogyha valaki azt a pár évet bentlakásban tölti, akkor sokkal hálásabbnak és szerencsésebbnek tarthatja magát. Ez a létfontosságú időszak megtanítja a szűk családi körből kilépett gyereket arra, hogy hogyan kell önállóan tervezni, szervezni, tanulni, vásárolni, utazni, és a listát bővíteni lehetne.
Mindig szeretettel gondolok a Bethlen Gábor Kollégiumra és a bentlakásban töltött évekre, ugyanakkor azokra az élményekre, barátságokra, amik ott születtek.
Boldog voltam amikor ösztöndíjat kaptam, mert tudtam, hogy jelentős anyagi terhet jelentett a szüleim számára az, hogy ott lehettem. Az ösztöndíj ugyanakkor arra is motivált, hogy egyre jobban teljesítsek, mert valaki hozzájárult a sikeremhez, és valószínű, az volt a legjobb köszönet érte.

Talán a Juhász Mária ösztöndíjért vagyok a leghálásabb, mivel olyan emberekkel kötött össze, akiket mai napig legjobb barátaimnak tartok, akik talán az ösztöndíj nélkül nem is tanulhattak volna a Bethlen Gábor Kollégiumban.

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.