A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghírdetett “Nemzeti Újrakezdés Program I.” pályázati lehetőség során a Nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány is támogatásban részesült  a 2022-es évben is.

 

A program keretében az oktatási célú tevékenységeink támogatására pályáztunk, ezen belül pedig a szervezetünk működtetési célú kiadásaira.

Az alapítvány által elnyert támogatást a tervezett feltételeket betartva használtuk fel. Következésképpen a támogatást az alapítvány, az az Bethlen Gábor Kollégium háttérintézménye működési költségeire fordítottuk, pontosabban az alkalmazott irodavezető bruttó díjazására és a szolgáltatási szerződéses jogviszonyban levő könyvelő díjazására, ezzel is csökkentve az alapítvány kiadási terheit, ami nagy jelentőséggel bír fenntarthatóság szempontjából.

A támogatásnak köszönhetően szikerült megtéríteni közel 3 havi bruttó bér kifizetését és közel két havi könyvelői díj kifizetését.

Az állandónak minősülő kiadások csökkentése által, nagyobb összeget fordíthatunk a kollégium javára az éppen szükséges formában.

Összegzésként elmondható, annak érdekében, hogy a Bethlen Gábor Alapítvány  nagy szerepet vállalhasson a nagy múltú kollégium felújítási és karbantartási munkálatainak anyagi támogatásában és további támogatási tevékenységeinek hatékony végzéséhez, elengedhetetlen, hogy az alapítvány, mint önfenntartó háttérintézmény stabil alapokon álljon, ezért is volt fontos a támogatást működési költségekre fordítani.

A Bethlen Gábor Alapítvány irodája és tankonyhája

Ezúton is, szeretnénk a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megköszönni, hogy továbbra is segíti a szülőföldünkön való boldogulásunkat, hiszen a sokoldalú kapcsolatok ápolása és fejlesztése hozzájárul magyar azonosságtudatunk erősítéséhez.

 

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

 

 

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.