Támogató: Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Pályázat kiírója: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Kedvezményezett neve: Bethlen Gábor Alapítvány

Projekt címe: A Bethlen Gábor Szórványkollégium működési és eszközfejlesztési programjának megvalósítása

A szerződött támogatás összege: 12 000 000 Ft

A projekt összköltsége: 12 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt megvalósítás kezdete: 2023. március 1.

A projekt megvalósítás befejezése: 2024. augusztus 31.

 

Bethlen Gábor Alapítvány pályázat beszámoló

Bevezetés

A Bethlen Gábor Alapítvány több mint két évtizede támogatja a kollégiumban folyó oktató-nevelő munkát. Az alapítvány jelenlegi projektjének célja a kollégium működésének és eszközfejlesztésének támogatása, melynek tervezett költségeinek kisebb része az alapítvány működését, nagyobb része pedig a kollégium fejlesztési költségeit célozza meg.

 

Alapítvány Működésének Támogatása

A tervezett költségek magukba foglalták az alkalmazott irodavezető éves bruttó bérét, a könyvelői díj öt havi kifizetését, valamint a hivatalos honlap fejlesztésének, IT konzultáció költségeit. Emellett a korszerűsített focipálya karbantartási költségei is szerepeltek a támogatandó területek között.

                          

Kollégium Eszközfejlesztése

A kollégium eszközfejlesztése több területre összpontosított. A tervezett fejlesztések közé tartozott egy professzionális kályha beszerzése a kollégium konyhájába, új eszközök beszerzése a bölcsőde számára ( bútorzat, okos TV, kiságyak), valamint ágynemű, fogasok és cipős polcok elhelyezése a bentlakás hálótermeiben. Ezen felül, a kollégium dísztermében és előadótermében videoprojektorok beszerzésére került sor a közösségi események műszaki minőségének javítása érdekében. A konferenciaterembe új irodai székek lettek beszerezve.

                

     

         

        

  

    

       

Következtetés

A Bethlen Gábor Alapítvány projektje nagyban hozzájárult a kollégium működésének hatékonyságához és a tanulók életkörülményeinek javításához. Az eszközfejlesztések hosszú távú célokat szolgálnak, míg az alapítvány működését támogató intézkedések biztosítják az alapítvány hatékony működését a jövőben.

Köszönjük a támogatást a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának!

A kollégium nyújtotta korszerű körülményeken túlmenően a diákok magyar nyelvű oktatásban részesülnek, a magyar nemzeti azonosságtudatuk erősítésén dolgozik a kollégium teljes közössége.

Köszönjük a Magyarországgal fennálló sokoldalú kapcsolatok ápolását, összetartozásunk erősítésére irányuló cselekvéseiket!

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.