Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj

Home / Ösztöndíj programok / Pályázati felhívások / Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

            A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj elnyerésére.

            Az ösztöndíj értéke diákonként 1800 Euro – három egyetemi/főiskolai évre elosztva – 600 Euro/év. A díj minden évben a ballagáskor kerül kiosztásra egy végzős diák részére.

A díjat Stefanovszky András Budapesten élő üzletember és vállalatvezető alapította. Stefanovszky András középfokú tanulmányait a magyar diaszpórában, a Burg Kastl Magyar Gimnáziumban (Németország) végezte. Egyetemi diplomáját üzem- és közgazdaságtanból a European Business School-ban (Frankfurt, Párizs, London) szerezte meg. Szakmai pályafutása alatt élt Angliában, Belgiumban, Német- és Franciaországban és Romániában. A Procter & Gamble Company (USA) közép-európai vezérigazgatója volt.

Célja: tehetséges, anyagilag rászoruló diákok magyar tanítási nyelvű felsőoktatási intézményben/szakon végzendő tanulmányainak elősegítése.

            A pályázat elbírálásának szempontjai: Az ösztöndíj elnyerője anyagilag rászoruló, tehetséges végzős diák, aki a 11. és 12. osztályokat kimagasló eredménnyel végezte. Követelmény a kitűnő eredmény magyar nyelv és irodalomból, történelemből. Előnyt élveznek a pedagógiai szakirányban végzők, vagy akik a néptánc vagy cserkészet szakkörökben jelentős munkát végeztek.

A pályázatok leadásának határideje: 2019. május 20.

A pályázatokat a honlapról letölthető, elekronikus módon kitöltött űrlapon kell benyújtani, mellékelve a pontozást igazoló dokumentumok, diplomák fénymásolatát.

Űrlap letöltése

Nagyenyed, 2019. február 1.

 

Szőcs Ildikó
Elnök, igazgató
Turzai Ildikó
Ösztöndíjbizottság elnöke
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány