Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj

Home / Ösztöndíj programok / Pályázati felhívások / Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány Vezetősége és a Bethlen Gábor Kollégium Ösztöndíjbizottsága pályázatot hirdet a Stefanovszky Felsőfokú Tanulmányi Ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíj értéke diákonként 1800 Euro – három egyetemi/főiskolai évre elosztva – 600 Euro/év. A díj minden évben a ballagáskor kerül kiosztásra egy végzős diák részére.

Célja: tehetséges, anyagilag rászoruló diákok magyar tanítási nyelvű felsőoktatási intézményben/szakon végzendő tanulmányainak elősegítése.

A pályázat elbírálásának szempontjai: Az ösztöndíj elnyerője anyagilag rászoruló, tehetséges végzős diák, aki a 11. és 12. osztályokat kimagasló eredménnyel végezte. Előnyt élveznek, akik a tanulmányaikon kívül jelentős munkát végeztek a néptánc vagy cserkészet szakkörökben, vagy akik tanulmányi versenyeken magas helyezését értek el, vagy akik egyéb figyelemre méltó, jelentős eredményt vagy tevékenységet tudnak felmutatni.

A pályázatok leadásának határideje: 2021. május 20.

A pályázatokat a honlapról letölthető, elekronikus módon kitöltött űrlapon kell beküldeni a bgkanagyenyed@gmail.com e-mail címre, mellékelve a pontozást igazoló dokumentumok, diplomák fénymásolatát.

Az alapító: A díjat Stefanovszky András Budapesten élő üzletember és vállalatvezető alapította. Stefanovszky András középfokú tanulmányait a magyar diaszpórában, a Burg Kastl Magyar Gimnáziumban (Németország) végezte. Egyetemi diplomáját üzem- és közgazdaságtanból a European Business School-ban (Frankfurt, Párizs, London) szerezte meg. Szakmai pályafutása alatt élt Angliában, Belgiumban, Német- és Franciaországban és Romániában. A Procter & Gamble Company (USA) közép-európai vezérigazgatója volt.

Űrlap letöltése

Nagyenyed, 2021. február 19.

 

Szőcs Ildikó
Elnök, igazgató
Fodor Katalin
Ösztöndíjbizottság elnöke
Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány