Diákhangon kultúra, művészet,zene és öröm.

A március 25-28 között megrendezett Kórusturné során az iskola diákjai felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, miközben zenei tehetségükkel színesítették a közönséget.

Egyedi pályázat keretében a Bethlen Gábor Alapítvány 20000 lej érékű támogatásban részesült, melyet az étkezés-,szállás- és útiköltségek csökkentésére használtunk fel.

A körút sikeres eseménynek bizonyult, kettős célja volt, egyrészt művészeti esemény, hiszen csodás énekek kerültek feldolgozásra, több szólamban is felcsendültek dallamok, maradandó élményt nyújtva a közönségnek. Másrészt toborzó körút is, iskolánk hírét szerettük volna ezúton is messze elvinni, ide vonzani a tanulni vágyókat.

A turné első napján a medgyesi Református Templomban léptek fel, ahol meghatározó pillanatokat éltek át, melyeket a medgyesi gyülekezet vendégszeretete még emlékezetesebbé tett számukra. Köszönetüket fejezték ki mindenki felé, aki feléjük árasztotta a szeretetét és vendégszeretetét, valamint a finom vacsoráért, melyet nekik szántak.

                                                                         

                                                           

 

A turné második napján Nagyajtán és Baróton léptek fel teltház előtt, mely egyértelműen mutatta a helyi közönség érdeklődését és támogatását. Emellett lehetőségük nyílt a környék látnivalóinak megtekintésére is, így meglátogatták a nagyajtai unitárius vártemplomot és Kisbaconban a Benedek Elek emlékházat.

                                                                                          

                                                                                                                                     

 

A kórusturné harmadik napján Négyfalu felé folytatták útjukat, ahol további felejthetetlen élményekben volt részük. Meglátogatták a Prázsmári erődtemplomot, majd az evangélikus templomban énekeltek a helyi iskolásoknak. Délután pedig hálát adtak a református gyülekezet vendégszeretetéért, amely méltó zárása volt körútjuknak.

                                                                                       

                                                      

                            

Nagy gratuláció és köszönet Szabó Zsombor karnagynak, Bartha Melinda és Matias Edwin kísérőtanároknak, akik lelkesen megszervezték és lebonyolították ezt a több napos eseményt. Nagyon sok helyen a vendégfogadók adományként biztosították a szállás- és étkezési lehetőséget, ami szintén nagy segítséget jelentett az esemény lebonyolításában.

Mindegyik állomáson a Bethlen Gábor Kollégium 2024/2025-ös tanévi ajánlata is bemutatásra került, lehetőséget adva az érdeklődő gyerekeknek és szülőknek, hogy közvetlenül a kollégium tanáraival beszélhessenek a továbbtanulási lehetőségekről. Az iskolabemutatónk célja, hogy a Bethlen Gábor Kollégium jövőjét biztosítsuk, tegyünk annak érdekében, hogy az elkövetkezendő 400 évben is a kollégium magyar ajkú diákok zsivalyától legyen hangos.

                                                                 

A Bethlen Gábor Kollégium vegyeskarának márciusi turnéja a Communitas Alapítvány támogatásával valósult meg, hálásan köszönjük a lehetőséget!

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.