Projekt beszámoló – Nemzeti Újrakezdés I. 2021

Home / Projekt beszámoló – Nemzeti Újrakezdés I. 2021

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghírdetett “Nemzeti Újrakezdés Program I.” pályázati lehetőség során a Nagyenyedi Bethlen Gábor Alapítvány is támogatásban részesült.

A program keretében az oktatási célú tevékenységeink támogatására pályáztunk, ezen belül pedig a járványhelyzetre való tekintettel, a szervezetünk működési költségeinek támogatására és eszközbeszerzésre volt lehetőségünk.

Az alapítvány által elnyert támogatást is ezen feltételeket betartva használtuk fel. Következésképpen a támogatás egy részét az alapítvány, az az Bethlen Gábor Kollégium háttérintézménye működési költségeire fordítottuk, pontosabban az alkalmazott irodavezető bruttó díjazására, ezzel is csökkentve az alapítvány kiadási terheit, ami nagy jelentőséggel bír fenntarthatóság szempontjából.

A támogatás másik részét pedig eszközbeszerzésre fordítottuk, ugyanis a több éve zajló fejlesztési, korszerűsítési folyamat még mindig zajlik. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a kollégium nem csak külsőleg, hanem belsőleg is új környezetben várja a diákokat, tanárokat.  Ezúttal a fejleszteni kívánt terület középpontjában az Erdélyi Református Egyházkerület által építtetett  új óvoda berendezése került. A 2021-2022-es tanévben  a közösségünk legkisebbjei modern, vonzó, gyerekbarát környezetben játszhatnak és tanulhatnak.

Az eszközbeszerzésre szánt összeget az óvodai konyhabútor részleges kifizetésére fordítottuk, ugyanis a konyhabútor teljes kifizetése két különböző forrásból valósult meg.

                                                                                               

                                                                                               

                                                                                               

Összegzésként elmondható, annak érdekében, hogy a Bethlen Gábor Alapítvány  nagy szerepet vállalhasson az iskola felújítási és karbantartási munkálatainak anyagi támogatásában és további támogatási tevékenységeinek hatékony végzéséhez, elengedhetetlen, hogy az alapítvány, mint önfenntartó háttérintézmény stabil alapokon álljon, ezért is volt fontos a támogatás egy részét munkabér kifizetésére fordítani. Ezáltal sikerült kettős célt megvalósítani, hiszen az új óvoda és az alapítványunk is, mint szervezet fejlődött.

Ezúton is, szeretnénk a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megköszönni, hogy továbbra is segíti a szülőföldünkön való boldogulásunkat, hiszen a sokoldalú kapcsolatok ápolása és fejlesztése hozzájárul magyar azonosságtudatunk erősítéséhez.

                                                                                             

Erdélyi Református Egyházkerület
Erdélyi Református Egyházkerület
Betlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Budapest
Budapest
Communitas Alapítvány
Communitas Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány
A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány