2019-es évfolyam

 1. Bajka Laura-Katinka

Bajka Laura-Katinka a nevem, 2019-ben ballagtam a kollégiumból.  A líceumi évek oly gyorsan elrepültek, hirtelen otthagytunk mindent, minden mosolyt, bánatot, könnyet, hangos nevetést. A kollégium miden apró része egy emléket idéz elő, minden teremnek megvan a maga varázsa, emlékeinkkel körülrajzolva.

Legszebb emlékeim intris éveimhez fűződnek, távol a kis családi fészektől, elszakítva az otthoni kényelemtől, barátokkal körülvéve. Minden kis apró szabályszegés a vele járó következményekkel tette színessé ezeket az éveket. Bánat, sírás, nevetés, örömkönnyek az bentlakásból sosem hiányoztak. Délutánjainkat különböző tevékenységek perdítették, részt vettem a Kollégium Régizene együttesében, valamint a sportkörön.

Hálás vagyok minden tanácsért, minden apró segítségért. Nem utolsó sorban, hálás vagyok a Keresztszülő-program támogatóinak, akik segítették intris éveinket.

Évek múlva boldogan fogok visszaemlékezni minden egyes pillanatra.

 

 

2. Becze Dorottya

Becze Dorottya vagyok!

Három éves szaklíceumot végeztem a kollégiumban.

Elsősorban meg szeretném köszönni az ösztöndíjat, amiben részesülhettem. Az intri számomra olyan volt, mint egy második othon, nagyon sok emlékem van az ott töltött idökről.

Örvendek hogy egy ilyen szép és csodálatos iskolába járhattam, mint a Bethlen Gábor Kollégium. Szeretettel gondolok vissza az ott töltöt évekre és az iskolára is.

 

 

 

3. Szabó Júlia

Negyedik éve már, hogy a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium tanulója és bentlakója lehettem. Számos élmény gazdagítja memóriám, amit tiszta szívvel köszönhetek az iskola vezetőségének, tanárainak, nevelőinek, az iskola támogatóinak és végül, de nem utolsó sorban az iskola diákságának.

2016-ban életem egy új szakaszát kezdtem meg és Istennek hála egy annyira összetartó és szeretettel teljes közösségbe csöppentem, hogy minden elvárásom túlteljesítette. Líceumi éveim mindennapjait szeretet, öröm, a tanárok részéről pedig nagyon sok biztatás fűzte át. Elképesztő, hogy milyen családias és barátságos hangulat létezik iskolánkban. Mindig jókedvvel, örömteljesen, a tanulás vágyával vonultam be a termekbe. A tanárok részéről pedig mindig biztatást, szeretetet, új hasznos információt kaptunk, valamint egy-egy szülői jó tanácsot is. Érdekesebbnél érdekesebb órákban, előadásokban, illetve kirándulásokban részesülhettem. Visszatekintve kirándulásainkra, arra ébredek rá, hogy a jól és érdekes eltöltött idő mellett sokat tanultam is belőlük. Az igazgatónő, az intézmény tanárai, az osztályfőnök mindig ott vannak a diákok mellett, a tanári szerep mellett egy szülőit is játszva.

Bentlakóként is ugyancsak jó emlékekkel gazdagodtam. A diákok összetartanak, megvédik egymást, a nevelők pedig mindig ott állnak melletted. Egyenként ismerik mindegyik bentlakót, s szívesen adnak egy jó tanácsot. Az iskola által nyújtott segítség pedig nagy mértékben könnyítette helyzetem.

Büszkén állítom magamról azt, hogy a BGK véndiákjai közé sorolhatnak. Egy második családra lelhettem e négy évben. A számos tevékenység amit iskolánk nyújt diákságának pedig a csapat összerázásához járul hozzá. Merem állítani, hogy a híres Bethlen-szellem létezik, hiszen más iskolák tanulóitól még nem hallottam volna, hogy annyira összetartóak legyenek, mint mi.

A kollégium megformál mint szellem, mint ember. Hány alkalommal hallottam már a “Látszik, hogy Enyedről jöttél” kijelentést, vagy a “Te enyedi vagy?” kérdést. S mindig örömteli szívvel válaszolom, hogy IGEN.

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.