Fordított Patkó Diákszínjátszókör támogatása 2023/2024 – Egyedi támogatás

A Fordított Patkó diákszínjátszókör a 2023/2024-es tanévben is folytathatta munkáját és elérhette kitűzött céljait, köszönhetően a Communitas Alapítvány egyedi támogatásának. A Bethlen Gábor Alapítvány által nyújtott támogatási összeget a színjátszócsoport programjainak megszervezésére használtuk fel. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatást, mely lehetővé tette tehetséges diákjaink kibontakozását.

A támogatás segítségével újabb színdarab betanulását valósítottuk meg szakképzett rendezők közreműködésével. Az egyik fő célunk olyan nevelési program biztosítása volt a diákok számára, mely során jó összpontosítást és önbizalmat szerezhettek. Az elérni kívánt legfőbb cél azonban maga a létrejövő előadás volt.

A program irányítói Fodor Katalin csoportvezető, alapító, Imecs-Magdó Levente rendező és Kocsis Tünde rendező voltak. A program megvalósítása a teljes tanév során zajlott, az elért kisebb-nagyobb eredményeket pedig nyomon követhették az érdeklődők a facebook oldalunkon.

Az első jelentős tevékenységünk a Bessenyei István Országos Diákszínjátszó Fesztiválon való részvétel volt 2024. március 22-24. között. A Fordított Patkó színjátszókör Szatmárnémetiben mutatta be Székely Csaba ,,Idegenek” című műnek az általuk feldolgozott színpadi változatát. Az országos versenyen csapatunk fantasztikus teljesítményt nyújtott, és dicséretben részesült. Nagy büszkeségünkre Réthy Gergő elnyerte a Legjobb Férfi Mellékszereplő díját. Külön köszönet illeti Imecs-Magdó Levente színészt, Fodor Katalin körvezetőt és Turzai Ildikó kísérőtanárnőt.

 

 

 

 

A második megvalósított tevékenységünk a Gyereknap alkalmából szervezett előadás volt 2024. május 30-án. Az újonnan alakult Kalamajka színjátszókör 5-6. osztályos diákokkal mutatta be Láng Zsolt „A rúkmadár” című művét. A tehetséges gyerekek produkciója rengeteg nevetést hozott a közönségnek, és hatalmas gratuláció jár mindenkinek. Külön köszönet illeti a csapat vezető tanárait, Fodor Brigitta és Gudor Noémi tanárnőket az eredményes munkáért.

 

     

     

       

     

Harmadik tevékenységünk a Fordított Patkó legújabb előadásának bemutatója volt, amelyre 2024. június 13-án, 18 órakor került sor a kollégium dísztermében. Az előadás címe „Az osztály vesztese” volt, Wáber Anikó azoos című regénye alapján, rendezte Kocsis Tünde.         

                   

             

          

                

                

          

Negyedik tevékenységünk az „ESziK vagy isszák?” színházi nevelési program volt, amelynek célja, hogy a résztvevők szociálisan érzékeny színházszeretőkké és -értőkké váljanak, valamint kamatoztassák a színházi előadás és a nevelési program önismereti hozadékát.

A kollégium Fordított Patkó és Kalamajka diákszínjátszó csapatai részt vettek ebben a tanévben is az „ESziK vagy isszák?” színházpedagógiai programban. A Kolozsvári Állami Magyar Színház vendégei voltak május 15 valamint június 16-án. Mindkét kirándulás egy tartalmas kolozsvári kirándulással volt fűszerezve. A program során a színház szakemberei felkészítő és feldolgozó foglalkozásokat tartottak a diákoknak. A két diákszínjátszókör tagjai élményekkel gazdagodtak és mélyebb betekintést nyertek a színészet világába.

                                                       

                                           

       

A tanév során a támogatásból 25 db színjátszó kör pólót is beszereztünk, amelyekkel egységes megjelenést biztosítottunk tagjaink számára, erősítve az összetartozás érzését.

A 2023/2024-es tanév a Fordított Patkó és Kalamajka diákszínjátszókörök számára rendkívül sikeres volt, köszönhetően a Communitas Alapítvány  támogatásának. A diákok nemcsak a színház iránti szenvedélyüket élhették ki, hanem új készségeket is elsajátottak, amelyek életük más területein is hasznosak lehetnek. A program során szerzett tapasztalatok és elért eredmények mind azt bizonyítják, hogy a színjátszókör nemcsak művészi, hanem nevelési szempontból is értékes tevékenység.

 

A Fordított Patkó és Kalamajka diákszínjátszókörök a 2023/2024-es tanévben a Communitas Alapítvány támogatásának köszönhetően sikeresen folytatta munkáját, számos előadást és programot megvalósítva. Köszönjük a lehetőséget, amely lehetővé tette tehetséges diákjaink kibontakozását és fejlődését.

 

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.