PROJEKT BESZÁMOLÓ 

CSOÓRI SÁNDOR PROGRAM 2022

#csoorisandoralap

 

 

 

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából, a Csoóri Sándor Program keretén belül, a Bethlen Gábor Alapítvány nyertes pályázatban részesült, mely támogatás célja a népi kultúra közösségteremtő műfajainak a támogatása.

Alapítványunk 1 000 000 Forint értékű támogatásban részesült, melyet a Fügevirág Néptánccsoport működtetésére használtunk. Ebből az összegből sor kerül az oktatói díjak kifizetésére,  a legények népviseleti ruhatárának bővítésére, valamint promociós kisfilm elkészítésére.

A 2022/23-as tanévben a Fügevirág Néptánccsoport nem csak sok lelkes csapattaggal bővült, hanem a Petőfi Program keretében egy Petőfi Programos házaspár, Tóth Bence és Tóth-Bóna Boglárka is csatlakozott a csapat oktatásához. Így a tánccsoport nem csak Szilágyi Róbert csapatvezetőtől és táncoktatótól sajátíthatta el a különböző tánclépéseket, hanem különleges koreográfiákat is betanulhattak  Bogival és Bencével.

A táncpróbák a tanév során heti rendszerességgel zajlottak, melyek során betanulták a koreográfiákat a fellépéseikre, hiszen több fellépésük is volt, helyi, megyei szinten sőt határon túlra is eljutottak.

A tanév első fellépésére a tanévnyitó ünnepségen került sor:

Majd részt vettek  az “Ősszel érik babám a fekete szőlő” néptáncfesztiválon, Vajasdon ahol szilágysági táncrendeket mutattak be:

A magyar kultúra alkalmából szervezett ünnepségen is felléptek a  Bethlen Gábor Kollégium dísztermében, vidám és energikus, az eseményhez illő hangulatot teremtettek:

A Fügevirág néptánccsoport március 3-4. között részt vett a XIV. Magyarországi Evangélikus Intézmények Népművészeti Találkozóján, mely Budapesten került megrendezésre:

A Bethlenszentmiklóson megszervezett “Tavaszi szél vizet áraszt” Néptáncfesztiválon is a fellépők között voltak:

Május 23-án Magyarlapádon léptek fel a Fehér Megyei Tánccsoportok Találkozóján:

A tanév utolsó fellépésére pedig a Fehér Megyei Magyar Napok keretében került sor:

A támogatásnak köszönhetően sor került a legények ruhatárának bővítésére is a hiányzó darabokkal. Beszerzésre kerül 5 db. kis karimájú fekete kalap és 6 db. posztó priccses nadrág.

Promo videó a Fügevirág Néptánccsoportról, mely szintén a támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg:

Köszönjük a támogatást, melynek köszönhetően egy izgalmas tanévet zárhattunk és diákjaink népművészeti értékekkel gazdagodhattak!

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.