PROJEKT BESZÁMOLÓ – CSOÓRI SÁNDOR PROGRAM 2021         

#csoorisandoralap

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Csoóri Sándor Program keretén belül, a Bethlen Gábor Alapítvány nyertes pályázatban részesült, mely támogatás célja a népi kultúra közösségteremtő műfajainak a támogatása.

Alapítványunk 1 300 000 Forint értékű támogatásban részesült, melyet a Fügevirág Néptánccsoport működtetésére használhat fel. Ebből az összegből sor kerül az oktatói díjak kifizetésére, mivel heti rendszerességgel hivatásos néptáncoktatók foglalkoznak a diákokkal.

A táncoktatók, koreográfusok: Pillich Balázs és Varga Orsolya. A tánccsoport vezetője: Szilágyi Róbert. Ezúton is köszönjük értékteremtő munkájukat!

Alapítványunk célja a magyar nép kultúra, népművészeti értékek megismertetése a diákokkal, fontosnak találjuk a hagyományaink ápolását és továbbadását több generáció számára.

       Első próbák – ismerkedés a csapattal 

A fellépés előtti simitások  – A Fügevirág néptánccsoport fellépett a „Tavaszi szél vizet áraszt” néptáncfesztiválon, mely a március 15-i ünnepség keretén került megszervezésre

Fellépés a „Tavaszi szél vizet áraszt” néptáncfesztiválon – 2022. március 13.

Kalotaszegi táncrend bemutatása

 

A próbák továbbra is zajlanak – készülve a következő fellépésre, melyre a Bethlen Gábor Kollégium 400 éves évforduló ünnepségén kerül sor

A szórakozás és tanulás mellett szintén a pályázati támogatásból sikerült  beszerezni a legények számára 6 darab népi fehér inget is, ugyanis ezek hiányzó darabok voltak a ruhatárból, a jól betanult lépések mellett a csodás viseletek is elvarázsolják a kedves nézőket.

A költségvetésünk utolsó eleme a technikai részt érinti. A tánccsoport számára beszerzésre került egy laptop, ami megkönnyíti a próbák és a fellépések menetét, szükséges esetén biztosítva a háttérzenét.

Készült a Fügevirág néptánccsoportról egy bemutatkozó kisfilm is, melyben a táncosok mezőségi táncrendet mutatnak be, illetve néhányan elmondják, hogy miért fontos számukra a néptánc:

 

Köszönjük a támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Csoóri Sándor Alapnak!

 

 

© 2023. BethlenGabor.eu | Minden jog fenntartva.